Over mij als tekenaar

Opdrachtgevers HKU – Omroep Human – TEDxAmsterdam – Lowlands – Manuscripta – Stichting CPNB – Cultuur-Ondernemen – Brandstof / The School of life – Instituut Beeld & Geluid – Onderwijsmuseum – Stadsdeel Amsterdam-Noord – Fonds BKVB – Nationaal Historisch Museum – Volkskrant banen – Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam – NRC next – Noorderparkkamer – Kentalis – tijdschrift Lover – de Waag Society – Nemo – Women Inc. en meer…

edith-made-what!?

Debuut ~    Sinds 2008 teken ik strips en in 2010 is mijn debuut ‘Ik, God en mijn oma’ uitgegeven bij uitgeverij Catullus. Ik heb daaraan gewerkt dankzij een beurs van het voormalig Fonds BKVB. Meestal zat ik er aan te werken in mijn studio in Amsterdam, maar soms ook in Berlijn. Daar kon ik me door de afstand net even iets beter concentreren en de sushi is daar goedkoper.

Vroeger ~    Toen ik 13 was, verkocht ik al zelfgemaakte kaarten in een amateurkunstwinkeltje in Enschede en toen ik 17 was, won ik de landelijke eerste prijs ‘Ontwerpen’ bij de Kunstbende. Daarna wilde ik niets liever dan naar de kunstacademie! Maar ik moest eerst nog even eindexamen doen. Op het gymnasium waar ik zat, wisselde ik het voor mij inmiddels onbegrijpelijke wiskunde-A af met tekenen dat mijn lievelingsvak was naast Nederlands. Toen mocht ik, als jonkie van 18, eindelijk naar de Rietveld waar ik, na hier en daar wat gestruikel, toch in 2001 afstudeerde met onder andere een publicatie van een komische (vind ik) agenda bij BIS publishers.

En toen ~    Na wat saaie folders te hebben vormgegeven als zelfstandig grafisch ontwerper, wat ik automatisch was geworden omdat ik afstudeerde op de afdeling grafisch, moest ik eerlijk toegeven dat ik me toch iets liever bezig hield met mijn cavia. Gelukkig geen levend exemplaar, nee, Elp de cavia, mijn cartoon. Die kwam in zijn prille bestaan al snel in NRC Next en toen ben ik als de wieswiedeweerga verder gegaan met cartoons en strips. En omdat ik best vaak om mijn eigen grappen moet lachen, is mijn werk heel goed te pruimen!

En nu ~    Gelukkig profiteren en profiteerden anderen er ook van, bijvoorbeeld: de lezers van Volkskrant banen en de bezoekers van Manuscripta, Lowlands en TEDx. En iedereen die nu nog denkt dat strips alleen voor kinderen zijn, die krijgt van mij een gratis ansichtkaart!

*

CV Edith werkervaring edith-made-it

Filmpjes Cultura TV: Vrw. Zkt. Knst. – Kort Amsterdams AT5: Elp de cavia – Elp-de-cavia-race Stripdagen Haarlem 2008 – Meer caviarace – Nog meer Elp-de-cavia-race

Advertenties

5 Comments

 1. Hi Edith,

  Ik heb zojuist je website bewonderd en ik wilde je hierbij zeggen dat ik je werk erg goed vind.
  Jij hebt de gave om humor te combineren met diepgang en dit over te brengen via teksten en tekeningen.
  Erg leuk!
  Hoe gaat het verder met je?

  groeten, Eduard Derijcke

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s